ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Неофит участва в откриването на новата академична година в Русе и посрещна президента Георги Първанов

20 септември 2011 12:30, Русенска митрополия
Откриване на новата академична година в Русе

На 19 септември Русенският митрополит Неофит участва в откриването на новата академична година в Русе. Официалната церемония се състоя пред ректората на Русенския университет „Ангел Кънчев”. По време на тържеството преподавателите и студентите бяха приветствани от вицепремиера Симеон Дянков и министрите Сергей Игнатов и Свилен Нейков. Негово Високопреосвещенство произнесе поздравление към студентите и прочете молитва към Всеподателя Бога за напредване на студентите в учението.

В късния следобед митрополит Неофит и духовници посрещнаха президента на Република България г-н Георги Първанов в катедралния храм „Света Троица” в Русе. Председателят на църковното настоятелство при катедралата ик. Илиан Илиев запозна държавния глава с историята на построената в далечната 1632 г. катедрала и приключилата наскоро реставрация на стенописите. Духовниците изпълниха тропара на Света Троица и многолетствие за преуспяването на Църквата и държавата.

Георги Първанов изрази радостта си от срещата с архипастира на Русенска епархия и отбеляза в кондиката на катедралата: „С преклонение пред високоблагородната мисия, която изпълнява Българската православна църква; с дълбоко уважение към усилията да се поддържа вярата и тук, в Русе и областта!"

След посещението на катедралния храм г-н Първанов представи своята книга „Отчетът на президента” в пленарната зала на Община Русе.

 

 

Снимки

Откриване на новата академична година в РусеОткриване на новата академична година в РусеОткриване на новата академична година в РусеПриветстване на г-жа Меглена ПлугчиеваПриветстване на г-жа Меглена ПлугчиеваПосрещане на президента Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПрезидентът Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПосрещане на президента Георги ПървановПопълване кондиката на катедралния храмПожеланията на президента
« предишна новинаследваща новина »