ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Знеполският епископ Йоан направи първа копка на автомагистрала „Струма“

01 октомври 2011 21:39, Софийска митрополия
Знеполският епископ Йоан направи първа копка на магистрала „Струма“

Днес, 1 октомври, Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан направи първа копка на автомагистрала „Струма“. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, представители на българската държавност, ръководството на строителни фирми и множество граждани от три административни области.

Новата автомагистрала свързва магистрала „Люлин“ чрез пътен възел Даскалово при Перник с Кулата и по този начин при завършването ѝ се осигурява автомагистрална връзка от столицата до границата с Гърция. Трасето на бъдещата автомагистрала е с приблизителна дължина 156 км и е част от Общоевропейски транспортен коридор – номер 4. През 2007 г. е открита първата отсечка от магистралата, която започва от Драгичево и продължава до Долна Диканя.

Днес бе направена първа копка на останалата част от магистралата. Освен, че ще бъдат изградени два пътни възела, ще има и селскостопански подлези, пет моста, напоителни и отводнителни съоръжения и водопроводи, корекция на река и дере и изграждане на други малки съоръжения.

Текст: Весела ИГНАТОВА
Снимки: Андрей КАСАБОВ

 

 

Снимки

Знеполският епископ Йоан направи първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“Първа копка на магистрала „Струма“
« предишна новинаследваща новина »