ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска света Литургия в село Катуница

03 октомври 2011 09:25, Пловдивска митрополия
Архиерейска света Литургия в село Катуница

На 2 октомври - Втора неделя след неделя подир Въздвижение, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай отслужи света Литургия в храма на село Катуница „Св. Николай”. В съслужение с архиерея участваха архимандрит Арсений, иконом Добромир Костов, протосингел на Пловдивска митрополия, иконом Йордан Георгиев, архиерейски наместник на Асеновградска духовна околия, енорийският свещеник иконом Иван Горчев и митрополитският дякон Илиян Александров.

Жителите на селото се бяха стекли от ранни зори в храма, където очакваха епархийския си митрополит. Множеството народ изпълни храма до краен предел, родителите на загиналите Ангел и Павел, техни близки и сродници също бяха дошли в храма, заедно да се помолят за упокой на починалите по време на размириците и за мир в отечеството. Песнопенията бяха изпълнени от митрополитския хор „Св. ап. Ерм” с диригент Георги Радев.

След края на богослужението Негово Високопреосвещенство митрополит Николай отслужи молебен за мир и народно единство, като призова всички вярващи да се помолят Богу да угаси всяка злоба и омраза, всяка разпра и разногласие, и да ни утвърди в братолюбие и уважение. Владиката прочете и посланието на Светия Синод на Българската православна църква - Българска Патриаршия, в което се казва: ”Бог да дава разум на всички ни. Нека от все сърце измолим прошка за прегрешенията и пропуските си и на колене да Го молим да запази България от бедствия и размирици, както винаги до сега я е пазил...”

Днес се навършват 9 дена от смъртта на 17-годишния Павел Толев, който почина на 24-ти този месец, не издържайки на безчинствата и безредиците в селото след показното убийство на 19-годишния Ангел. В памет на загиналите младежи владиката заедно със свещениците отслужи заупокойна молитва. Митрополит Николай изказа искрени съболезнования на родителите на трагично загиналите момчета, на сродниците и близките, на всички опечалени. В словото си към богомолния народ владиката разясни неделното евангелско четиво от св. ев. Лука за златното правило в християнството: „Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях”.

 

 

Снимки

Архиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село КатуницаАрхиерейска света Литургия в село Катуница
« предишна новинаследваща новина »