ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храма в с. Трайково

03 октомври 2011 16:14, Видинска митрополия
Обновление на храма в с. Трайково

На 2 октомври с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе извършено обновлението на енорийския храм „Св. апли Петър и Павел“ в с. Трайково, Ломска духовна околия.

Обновлението извърши Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с архимандрит Антим, игумен на Раковишката света обител, архимандрит Неофит, брат на същата света обител, йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, и йеромонах Максим, енорийски свещеник на с. Трайково.

Епископ Сионий бе посрещнат тържествено от духовенството и жителите на селото пред енорийския храм с частицата от светите мощи на св. Йоан Рилски, които бяха изложени за поклонение и благословение на вярващите.

По време на светата Литургия енорийският храм бе преизпълнен с вярващ народ, който със сълзи на очи споделяше радостта си от възстановяването на храма, както и възвръщането на духовния му облик и красота.

На хората, послужили за възстановяването на храма, епископ Сионий като поощрение и благодарност от името на Видинска света митрополия раздаде благодарствени грамоти.

Грамота получи йеромонах Максим, за всеотдайността му към подобряването на социалния и духовен живот на енорията, както и за приобщаването на многобройно число младежи в дворите на своята енория, както и кмета на селото, който е един от основните дарители и организатори на ремонтните дейности по храма.

Гости на празника бяха г-н Божидар Димитров, който поднесе като дар на обновения храм икона на светите равноапостолни царе Константин и Елена, г-жа Пенкова, кмет на община Лом, както и много и различни представители на политически партии, културни и обществени дейци, интелектуалци и благочестив народ.

След тържественото архиерейско служение бе организирана празнична трапеза, която бе радост и утеха, както и надежда за по-добри бъднини на хората. Те с радост споделяха, че такова духовно тържество не е правено от 70 години.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Саша Георгиева

 

 

Снимки

Обновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. ТрайковоОбновление на храма в с. Трайково
« предишна новинаследваща новина »