ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол

05 октомври 2011 18:51, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан откри обновен Дом за възрастни

На 5 октомври Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан заедно с духовници от Видин и Лом направи водоосвещение и откри заедно с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и посланика на САЩ Джеймс Уорлик обновената сграда на Дома за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, община Лом.

След тържествената част по поздравленията на високите гости, бе отслужено водоосвещение за здраве и благоденствие на трудещите се, живеещите, лекуващите се и всички направили благоприятни условията за работа и живот в Дома за стари хора в с. Добри дол. След това архиереят подари на Негово превъзходителство г-н Джеймс Уорлик икона с образа на Пресвета Богородица по случай неговото посещение във Видинска епархия, на г-н Тотю Младенов - икона с образа на Божията Майка, на директора на дома, както и на областния управител на Монтана - образите на светите първовърховни апостоли Петър и Павел.

Митрополит Дометиан благодари за топлата грижа, която се оказва над възрастните хора и тези в нужда от страна на държавата и пожела всичко, което е за ползата и добруването на нашия народ да спори. Той благопожела на г-н Уорлик много здраве и радост, като му благодари за добрината, която заедно с неговите споспешници е проявил и ще проявява от името на американския народ към скъпата ни родина и изстрадал народ.

Правителството на САЩ е предоставило безвъзмездно финансиране на стойност 118 000 долара за този проект, като част от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. Подновени са покривът на сградата и е преустроена неизползваемата театрална зала в жилищни пространства, които осигуряват по-добро качество на живот за обитателите на Дома. Обновените помещения предоставят модерни и подобрени условия за живот и работа за 50-те обитатели и 31 служители на Дома.

По време на церемонията по прерязването на лентата министър Младенов обяви, че по различни мерки МТСП е разкрило над 350 работни места в Лом. Той напомни, че в социалната трапезария от 1-ви октомври тази година топъл обяд получават 135 души. По думите на социалния министър над 1 млн. лева са предвидени за изграждането на Център за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца с увреждания. Министър Младенов каза, че следващата седмица предстои откриването на обект по Проекта за социално включване в Лом, който е на стойност 635 264 лева.

Текст: архимандрит Поликарп и пресцентър на МТСП
Снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Митрополит Дометиан откри обновен Дом за възрастниМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри долМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Посланикът на САЩ Джеймс УорликМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан и посланик УорликМитрополит Дометиан и министър Т. МладеновМитрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол Митрополит Дометиан откри обновения Дом за възрастни хора с деменция в село Добри дол
« предишна новинаследваща новина »