ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"

07 октомври 2011 10:46, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"

След вечерната служба на 06.10. 2011 г. в шуменския храм "Св. Три светители" молебен за дъжд отслужи Главиницкият епископ Йоан, викарий на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. В съслужение с него бяха свещениците при храма, свещ. Емил Павлов (председател на църковното настоятелство), прот. Красимир Капитанов, свещ. Васил Василев, дякон Пламен Марчев. Преди това с призив към миряните и медиите на Шумен за участие в молебена се обърна във Фейсбук свещеник Васил Василев.

Молебенът бе отслужен по молба на миряните, защото според фермери тазгодишната сеитба е под заплаха заради продължилата суша. На едно от последните неделни богослужения богомолци се обърнаха към свещенството с тревога, че от месеци не е валял дъжд.

Господи, ако е волята Твоя, според Твоята Любов, прости съгрешенията на цялото човечество и дай дъжд по лицето на цялата Земя!

Амин!

 

 

Текст: свещ. Васил Василев

 

 

Снимки

Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"Молебен за дъжд в шуменския храм "Св. Три светители"
« предишна новинаследваща новина »