ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов параклис в с. Сталийска махала

08 октомври 2011 13:52, Видинска митрополия
Нов параклис в с. Сталийска махала

На 1 октомври с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе извършено освещаването на новоизградения параклис, посветен на св. Георги Победоносец, в с. Сталийска махала, Ломска духовна околия.

Освещаването извърши Негово Всепреподобие йеромонах Максим, енорийски свещеник на съседното село Трайково.

Православният параклис „Св. Георги Победоносец“ е издигнат с дарителските иждивения на много видни граждани от гр. Лом и с. Сталийска махала, които въпреки икономическите затруднения, особено в този населен район, съдействат за духовното и социално издигане на живеещите в него.

На организираното духовно тържество от г-н Александър Иванов, кмет на с. Сталийска махала, присъстваха видни гости, допринесли за изграждането на параклиса, а именно г-жа Пенка Пенкова, кмет на Лом, и г-н Борислав Великов, както и много други дарители и спомоществователи.

При освещаването на параклиса йеромонах Максим благодари на дарителите за щедростта и любовта им към Бога и Църквата от името на Видинския митрополит Дометиан и преподаде архипастирското му благословение на благочестивите и христолюбиви жители и гости на с. Сталийска махала.

След освещаването на параклиса за всички гости и присъстващи на тържеството бе даден празничен обяд от кметството при с. Сталийска махала.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Нов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махалаНов параклис в с. Сталийска махала
« предишна новинаследваща новина »