ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Школи по изобразително изкуство и актьорско майсторство се откриват в енорийския център при варненския храм “Св. Атанасий”

11 октомври 2011 13:50, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм "Свети Атанасий" във Варна

Започна новата учебна година в енорийския център при храм “Св. Атанасий” гр. Варна. Освен традиционното неделно училище, се подновяват и репетициите на детския хор, които се провеждат всяка събота от 10 ч. в залата за беседи при храма.

По инициатива на църковното настоятелство от тази година стартират школи по изобразително изкуство - всяка събота от 11 ч. и актьорско майсторство - неделя от 11,30 ч., за деца от 7 до 10 години. Заниманията са безплатни и се водят от професионалисти в своята област.

Стремежът на настоятелството е да се даде възможност на повече деца да развиват своите таланти и да се подкрепят даровити ученици от социално слаби семейства, нямащи възможност да заплащат скъпи уроци. Записванията за неделното училище, детския хор и школите по изобразително изкуство и актьорско майсторство става в храм “Св. Атанасий”.

На 14.10. се подновяват и беседите в храма. Те се провеждат всеки петък от 18 ч. Преди това, от 17 ч., в старинния храм “Успение Богородично” (Малката Богородица) пред чудотворната икона на Пресвета Богородица ще се отслужва акатист към Божията Майка. Свещениците са подбрали цикъл от теми, посветени на християнската етика.

Църковното настоятелство при храма

 

 

« предишна новинаследваща новина »