ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петковден в Пловдив

16 октомври 2011 19:13, Пловдивска митрополия
Петковден в Пловдив

На 14.10 - Петковден, с тържествен камбанен звън бе посрещнат Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, който отслужи тържествена света Литургия в пловдивския храм „Св. Петка”. В съслужение с архиерея бяха архим. Арсений, ик. Добромир Костов, протосингел на Пловдивска св. митрополия и ректор на ПДС „Св. св. Кирил и Методий”, прот. Костадин Хаджиламбрев, председател на храма, и свещеници от града. Множество богомолци бяха изпълнили храма и заедно със своя архипастир изповядаха „Символа на вярата” и казаха Господнята молитва „Отче наш”. Литургичните празнични песнопения бяха изпълнени от митрополитския хор „Св. ап. Ерм” с диригент Георги Радев.

В края на богослужението митрополит Николай се обърна с архипастирско слово към богомолния народ, разказвайки за живота, делото и подвига на преподобна Петка, като призова всички вярващи да подражават на вярата и делата й.

 

 

Снимки

Петковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в ПловдивПетковден в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »