ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Частицата от св. Кръст в Панагюрище

16 октомври 2011 19:41, Пловдивска митрополия
Частицата от св. Кръст в Панагюрище

На 15.10. в панагюрския храм „Въведение Богородично” св. Литургия бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. В съслужение участваха архимандрит Арсений, протойерей Добромир Костов, свещеник Атанас Манолов, архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия, свещеници от града и околията.

В ранното утро християните от града се бяха събрали заедно с енорийските си свещеници, за да посрещнат епархийския си митрополит Николай, който донесе частицата от св. Кръст Господен, съхраняваща се в манастира „Св. Троица” – Кръстова гора, за благословение на родолюбивите жители. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент Георги Радев.

В края на богослужението Негово Високопреосвещенство митрополит Николай отличи архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия свещеник Атанас Манолов с офикия „протойерей” на светата Българска църква. Владиката поздрави новоотличения протойерей и му пожела все така усърдно да се труди за благоукрасата и благолепието на храма, да поддържа съзнание за послушанието, което трябва да проявява към епархийското ръководство и винаги да полага душата си за своите, т.е. за спасението на онези енориаши и християни, които Бог е поверил на неговите пастирски грижи. Пожела му усърдно служение, благоденствие, спасение и много благословени от Бога успехи.

 

 

Снимки

Частицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в ПанагюрищеЧастицата от св. Кръст в Панагюрище
« предишна новинаследваща новина »