ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на авиацията и българските Военновъздушни сили

16 октомври 2011 19:59, Пловдивска митрополия
Празник на Военновъздушните сили

По случай 100-годишния юбилей на българската авиация и Военновъздушните сили, които днес отбелязват и своя професионален празник, в Пловдив на пл. „Централен” Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай отслужи празничен молебен за мир, здраве и благоденствие на воините.

Датата 16 октомври се отбелязва като техен празник от 1963 г. с разпореждане на Министерския съвет.

Министърът на отбраната Аню Ангелов прие почетния строй на поделенията на ВВС от Пловдивския гарнизон в града. Военнослужещите и гостите бяха поздравени от командира на ВВС генерал-майор Константин Попов. Сред официалните гости бяха началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, ръководството на ВВС, ветерани, бивши командири на авиационните ни поделения.

След молебена митрополит Николай се обърна с архипастирско слово, като каза: „Отечески и вседушевно поздравявам всички вас по случай богоблагословения стогодишен юбилей на Военновъздушните сили и молитвено благопожелавам Бог да ви пази, сърцата ви да греят с любов към България, да възраствате от сила в сила, та да пазите сигурно българското небе, да издигате високо българското знаме. А ние винаги ще се молим за нашия православен български народ, за нашето христолюбиво войнство, победа, пребъдване, мир, здраве и спасение!”

 

 

Снимки

Празник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните силиПразник на Военновъздушните сили
« предишна новинаследваща новина »