ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм в Ловеч

19 октомври 2011 21:00, Ловчанска митрополия
Празник в Ловеч

Днес, когато родната ни Православна църква празнува паметта на нашия небесен покровител св. Йоан Рилски, Ловчанският митрополит Гавриил обнови ремонтиран храм в ловешкия квартал „Гозница”. За да се поклонят на светеца и да изпросят неговото небесно ходатайство, в храма бяха дошли много вярващи. Поводът да дойдат е и самият храм, защото той носи името на празнувания днес светия.

Храмов празник и обновление е наистина радостно събитие. В трудните за народа ни дни трудно се намират средства за ремонт, но благодарение помощта на Дирекция "Вероизповедания" и ентусиазма на местните хора малките храмове започват да водят нов живот. Може би доброволната помощ в ремонта на храмовата сграда е първата стъпка за много хора към спасителната врата на вярата.

В светата служба, оглавявана от Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, участваше и голяма част от градското духовенство.

 

 

Снимки

Празник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в ЛовечПразник в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »