ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Високопреосвещеният Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден ден

21 октомври 2011 10:30, Русенска митрополия
Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден ден

На 15 октомври Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза в молитвената обстановка на Басарбовската света обител своя 66-и рожден ден. С благословението на епархийския архиерей светата Литургия беше отслужена от игумена на манастира архимандрит Емилиан и йеромонах Антоний. На службата молитвено присъстваха братята на светата обител: архимандрит Виктор, йеромонасите Филарет и Атанасий и монах Василий. На клира митрополит Неофит беше подпомаган от секретаря на Русенска митрополия Ангел Младенов. В края на богослужбата беше отслужен кратък молебен за здраве на митрополит Неофит и традиционната съботна панихида за представилите се в Господа архиереи и братя на Басарбовския манастир.

От името на манастирското братство игуменът архимандрит Емилиан подари на рожденика копие от чудотворната икона на Пресвета Богородица от Валаамския манастир, наричан Северният Атон. В манастирската трапезария беше даден обяд в чест на обичания от всички архиерей.

Неофиту, Високопреосвещеннейшему и Богопроизведенному Митрополиту святейшия Митрополии Русенския, нашему же Отцу и Владыце, многая лета!

 

 

Снимки

Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден денНегово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден денНегово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден денНегово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отбеляза своя 66-и рожден ден
« предишна новинаследваща новина »