ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бог да го прости!

23 октомври 2011 17:30, Доростолска митрополия
Две години от кончината на митрополит Иларион

Днес в катедралния храм на гр. Силистра бе отслужена заупокойна света литургия в памет на приснопаметния митрополит Иларион.

След заупокойната света литургия бе извършена панихида от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение с протосингела на епархията ставроф. ик. Добри Чаков, прот. Георги Попов, прот. Валентин Неделчев, прот. Стефан Димитров, прот. Добри Върбанов, свещ. Георги Михнев. В молението взеха участие и близки сродници на покойния митрополит и негови духовни чеда.

След отпуста с лития духовенството се отправи към гроба на митрополит Иларион.

Изминаха две години, откакто се престави в Господа обичният ни митрополит Иларион, който винаги присъства в нашите молитви и служби. Той бе обдарен от Бога с дълъг живот и с писателски дарби - истински дар от Бога.

На всички, които дойдохме в този Божий храм да почетем приснопаметния митрополит Иларион, бих искал да кажа само едно: нека всички ние, както до сега, така и занаред да продължаваме да го споменаваме в молитвите си.

Бог да го прости!

Вечна и блажена да бъде паметна му!

Текст и снимки: монах Емилиан

 

 

Снимки

Бог да го прости!Две години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит ИларионДве години от кончината на митрополит Иларион
« предишна новинаследваща новина »