ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Параклис „Св. ев. Лука” бе осветен в МБАЛ-Сливен

25 октомври 2011 16:18, Сливенска митрополия
Параклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-Сливен

На 24. 10. 2011 г. от 10,30 ч. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий освети параклис, посветен на св. апостол и евангелист Лука, изграден в централното фоайе на Стационарния блок на МБАЛ-Сливен към ВМА-София. Параклисът бе изграден, за да могат пациентите и персоналът на болницата да удовлетворяват своите религиозни потребности. Изграждането на молитвения кът се извърши в периода 2007-2011 г., като всички средства за архитектурното преустройство и иконографското оформяне на помещението са предоставени като дарения.

В списъка на дарителите са: Дружеството на БЛС в МБАЛ-Сливен; “Интерфонерстрой” ООД-Сливен с управител Христо Атанасов, Земеделска кооперация “Напредък” - с. Роза с председател Стоил Славов; “Месокомбинат бай Течо” ООД-Ямбол с управител Стоян Стоянов.

Изографисването се извърши през 2011 г. от сливенския художник Цветан Цветков.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий подари на параклиса свещник, библии и различна религиозна литуратура, която да се ползва от персонала и пациентите на болницата. Параклисът се намира в енорията на храм „Св. София” и ще се обгрижва от ставрофорния иконом Силвестър Янакиев.

 

 

Снимки

Параклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-СливенПараклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-СливенПараклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-СливенПараклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-СливенПараклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-СливенПараклис „СВ. ЕВ. ЛУКА” бе осветен в МБАЛ-Сливен
« предишна новинаследваща новина »