ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дом на дарението се открива във Видин

27 октомври 2011 15:11, Видинска митрополия
Бдински манастир "Успение Богородично", гр. Видин

На 28 октомври от 14,50 ч. в Бдинската света обител „Успение Богородично“, край гр. Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан с водоосвещение, отслужено от архимандрит Поликарп, игумен на обителта, ще бъде открит пункт „Дом на дарението“, който безвъзмездно ще предлага на нуждаещите се дрехи и обувки, както и при възможност пакетирани хранителни продукти.

Обособяването на такъв център се налага поради това, че трябва да има такова място, където граждани на Видин, които искат да направят дарение, да могат да го направят, и същевременно тези, които имат нужда, да знаят къде да потърсят помощ.

Досегашната практика за събиране на дрехи по храмовете не е работеща, по простата причина, че липсата на обособено помещение опорочава дарителството и с право гражданите негодуват, че даренията не се разпределят и съхраняват подобаващо.

Проектът на светата обител „Дом на дарението“ и обзаведеждането бяха осъществени със съдействието на г-н Владимир Тошев, кандидат за кмет на община Видин, както и фирма „БДИНТЕКС“ ООД, гр. Видин, които ще обработват и привеждат в подходящия вид всяко постъпило дарение на дрехи.

Домът на дарението ще бъде отворен за прием на дарения, както и за раздаването им безвъзмездно, както следва:

сряда – неделя

08:30 ч. – 16:00 ч.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »