ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Престави се в Господа йеромонах К И Р И Л (Любомир) Иванов Иванов

28 октомври 2011 14:04, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 26 октомври след кратко боледуване се престави в Господа йеромонах К И Р И Л (Любомир) Иванов Иванов, игумен на Разбоишкия манастир.

Той е роден на 29 януари 1960 г. в гр. Плевен. Основно и средно образование придобива в родния си град. Работи като строител и арх. техник в строителните фирми „Инжстрой”, „Стройиндустрия Инженеринг” и „Бикта”.

През 2006 г. постъпва като послушник в Руенската света обител „Св. Йоан Рилски”, след което преминава на служение във Видинска епархия. Постриган е за монах през 2008 г. от архимандрит Антим – игумен на Клисурския манастир „Свети Кирил и Методий”. През следващата година /2009 г./ на Лазаровден е ръкоположен за йеродякон, а на Цветница за йеромонах във видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър” от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. След ръкоположението си е брат на манастира „Св. Йоан Рилски” край гр. Чипровци, Видинска епархия, а от 1 ноември 2010 г. до кончината си е игумен на манастира „Въведение Богородично” край с. Разбоище, Софийска епархия.

Опелото на йеромонах Кирил ще се извърши на 29 октомври, събота, от 10,30 часа в столичния храм „Свети Кирил и Методий“. То ще бъде предстоявано от протосингела на Софийска митрополия – ставр. ик. Ангел Ангелов.

Новопреставилият се духовник ще бъде погребан в свещеническия парцел на Централните софийски гробища.

 

 

« предишна новинаследваща новина »