ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин бе открит „Дом на дарението“

28 октомври 2011 15:39, Видинска митрополия
Във Видин бе открит „Дом на дарението“

На 28 октомври в Бдинската света обител „Успение Богородично“, край гр. Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, с водоосвещение, отслужено от архимандрит Поликарп, игумен на обителта, бе открит пункт „ДОМ НА ДАРЕНИЕТО“, който безвъзмездно ще предлага на нуждаещите се дрехи и обувки, както и пакетирани хранителни продукти.

Идеята за обособяването на такъв център се наложи от нуждата желаещите граждани на Видин, които искат да направят дарение, да са запознати, че има такова място, както и тези, които имат нужда, да знаят къде да потърсят помощ.

Досегашната практика за събиране на дрехи из храмовете не е работеща по простата причина, че липсата на обособено помещение опорочава дарителството и с право гражданите негодуват, че то не се разпределя и съхранява подобаващо.

Проектът на светата обител „ДОМ НА ДАРЕНИЕТО“ се обзаведе със съдействието на г-н Владимир Тошев, кандидат за кмет на Община Видин, както и фирма „БДИНТЕКС“ ООД, гр. Видин, които ще обработват и привеждат в подходящия вид всяко постъпило дарение на дрехи.

На тържественото откриване гост бе г-н Владимир Тошев, както и представители на местните медии и приятели на обителта.

Домът на дарението ще бъде отворен за прием на дарения, както и за безвъзмездно раздаване на дарения, както следва:

сряда – неделя

08:30 ч. – 16:00 ч.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: свещеник Петър Христов

 

 

Снимки

Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“Във Видин бе открит „Дом на дарението“
« предишна новинаследваща новина »