ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Русенският митрополит Неофит поздрави новоизбрания кмет на община Русе Пламен Стоилов

08 ноември 2011 19:05, Русенска митрополия
Полагане на клетва в Русе

На 8 ноември, Архангеловден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит присъства на клетвата на новоизбраните общински съветници, кмет на община Русе и кметове на кметства, мандат 2011-2015 г.

Митрополит Неофит отправи своя молитвен благослов към новоизбраните: „Днес е Архангеловден – празник на безплътните небесни сили – войнството на мира, чийто хор възвести раждането на Спасителя с химна: „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!” (Лука. 2:14). И ние сме призвани да въздаваме слава на Бога във висините, да изграждаме мир в обществата и добра воля между всички люде.

В основата на тези истини бихме желали да поставим и патрона на катедралния ни храм „Света Троица”, който ни дава Божествената премъдрост на троичното единство и ни насочва към онова богоблагословено единство, което побеждава разделението, противопоставянето и противоборството, породени от недостойни амбиции или лични интереси. Това не са добри семена на нивата на обществения живот. От нас се очаква добра и щедра сеитба, защото „който сее оскъдно, оскъдно и ще пожъне, а който сее щедро, щедро и ще пожъне (2 Кор. 9:6).

Изказваме признателна благодарност към бившия кмет на община Русе г-н Божидар Йотов, към бившите членове на Общинския съвет и кметовете на кметства за плодотворното сътрудничество с епархийската ни църква и Русенската митрополия, което даде възможност за успешно осъществяване на много полезни проекти в областта на храмовото строителство и реставрация, религиозната просвета и социалната дейност. Храним надежда, че ще продължим и в бъдеще това ценно съработване и взаимопомощ.

Нашият молитвен благослов на днешния ден е да имаме Божието милосърдие и помощ в предстоящата ни работа, да бди над нас ангелът-пазител, който да възпира и предпазва от всяка недостойна проява. Да бъдем изпълнени с мъдрост и умение, та лесно и успешно да вършим възложената ни работа и да й даваме добър край, като прославяме и благодарим на Троичния Бог – нашия Творец и Промислител.

На добър час!”

Накрая митрополит Неофит благослови всички присъстващи в Пленарната зала с кръст, подарен от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей.

 

 

Снимки

Полагане на клетва в РусеНовоизбраните кметове на кметстваПоздравлениеМитрополит Неофит
« предишна новинаследваща новина »