ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архангеловден в Пазарджик

08 ноември 2011 23:52, Пловдивска митрополия
Архангеловден в Пазарджик

В деня, когато се чества Съборът на св. архангел Михаил и небесните безплътни сили, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай възглави светата Литургия по случай празника на пазарджишкия храм, посветен на св. архангел Михаил.

В ранното утро тържествен камбанен звън извести пристигането на епархийския митрополит, който бе посрещнат от множество богомолци, дошли да се помолят в храма на светите Ангели и да получат архиерейското благословение от своя обичан владика. В съслужение с митрополит Николай бяха архимандрит Арсений, иконом Добромир Костов, иконом Лука Малински, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, прот. Витан Йорданов и свещеници от града. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент Георги Радев.

След края на богослужението Негово Високопреосвещенство се обърна към множеството богомолци, изпълнили до краен предел храма, с пламенно слово, в което разказа за небесните безплътни сили - ангелите Божии, и учението на светата Църква за небесната йерархия според изложението на св. Дионисий Ареопагит, за тяхното застъпничество и благодатна помощ, проявена към човеците.

Снимки: Неделян Нешев

 

 

Снимки

Архангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в ПазарджикАрхангеловден в Пазарджик
« предишна новинаследваща новина »