ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинският митрополит Дометиан на 79 години

10 ноември 2011 14:57, Видинска митрополия
Видинският митрополит Дометиан на 79 години

На 11 ноември Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан навършва 79 години от своето рождение.

По този повод на 10 ноември в сградата на Видинската света митрополия се проведе тържествено заседание на Епархийския съвет, на което присъстваха членовете на съвета, както и игумените на светите обители, архиерейските наместници и ръководните лица в митрополията.

Заседанието откри Видинският митрополит Дометиан, който благодари на Бога за великите Му благодеяния към него, за това което му е дал, както и за безрезервната любов на съратниците му в епархийските дела.

След заседанието на Епархийския съвет в Бдинската света обител бе отслужен благодарствен молебен за здраве и многолетие на Видинския митрополит.

Там той бе поздравен от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и от игумен Филип - представител на Светейшия Руски патриарх Кирил и предстоятел на Руското църковно подворие в София, който подари на Видинския митрополит сребърен нагръден кръст от Йерусалим. Духовенството и благочестиви християни също поздравиха своя архипастир.

На свой ред митрополит Дометиан благодари отново на Бога за великите Му благодеяния към него, благодари и на духовенството на епархията за любовта и всеотдайността и молитвено призова Бог по Своята велика и неизказана милост да благославя и помага на всички в трудовете им.

На тържествения обяд в светата обител митрополит Дометиан отново бе поздравен от много приятели, общественици и културно-просветни дейци.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Видинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 годиниВидинският митрополит Дометиан на 79 години
« предишна новинаследваща новина »