ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посрещнахме частица от Светия Кръст и частици от светите мощи на св. равноап. Константин и Елена в едноименния манастир край гр. Варна

22 ноември 2011 13:34, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Мощехранителницата

На 20 ноември 2011 г. – Предпразненство на Въведение Богородично - с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил бяха посрещнати частица от Св. Кръст и частици от мощите на св. равноапостолни Константин и Елена в едноименния манастир край гр. Варна.

Митрополит Кирил отслужи празнична св. Литургия в съслужение с ик. Стоян Махлелиев – и. д. игумен на манастира, прот. Владимир Велков, свещ. Иван Иванов, свещ. Стойко Стойков, свещ. Ясен Шинев и йеродякон Прокопий.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Санкт-Петербургски и Ладожки митрополит Владимир мощите са донесени от женския манастир „Св. Константин и Елена” с игумения Илариона (Теоктистова).

За да могат мощите да бъдат пренесени в едноименния манастирски комплекс в гр. Варна, съдейства руският християнин Константин Голущабов, който възхитен от нашия манастир, обещава да съдейства за дарението на частица от Светия Кръст и мощите на равоапостолните Константин и Елена.

Светините са донесени в манастира от бизнесмена–хотелиер Атанас Карагеоргиев.

По благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил на този ден от следващата година – 20 ноември 2012 – ще се празнува Пренасянето на светите мощи на равноапостолните св. Константин и Елена в едноименния манастир край гр. Варна.

Още за светините можете да видите тук:

- За светините

- Проповед на Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

МощехранителницатаСветинитеПосрещане на светините.Посрещане на светините.Посрещане на светините.Посрещане на светините.Посрещане на светините.Посрещане на светините. Посрещане на светините. Посрещане на светините.Посрещане на светините. Посрещане на светините.  Посрещане на светините.
« предишна новинаследваща новина »