ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Църквище, Ловчанска епархия

24 ноември 2011 19:57, Ловчанска митрополия
Храм "Св. вмчца Екатерина", с. Църквище

Св. вмчца Екатерина е покровителка на с. Църквище, Пирдопска духовна околия. Храмът в селото носи нейното име и дава повод на местните жители за духовна радост и празнуване.

По тази причина и Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил рано сутринта на 24 ноември отпътува от престолния на епархията град Ловеч, за да се присъедини към радостта на своите епархиоти и да освети с архипастирското си благословение празника.

Владиката отслужи св. Литургия в съслужение с прот. Емил Якимов, игумен на Етрополския манастир, прот. Николай Славчев, свещ. Антоний Марчев и свещ. Ангел Брусов, ефимерий на Богословския факултет.

По традиция след св. служба бе даден от настоятелството постен корбан, на който присъстваха голяма част от жителите на селото.

На връщане митрополит Гавриил откри новоасфалтирана улица в гр. Етрополе в присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, депутата от ГЕРБ Емил Димитров и кмета на града.

 

 

Снимки

Празник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеПразник в с. ЦърквищеОткриване на улица в ЕтрополеОткриване на улица в Етрополе
« предишна новинаследваща новина »