ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ в чест на ИМЕННИЯ ДЕН НА Н. СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ МАКСИМ

18 януари 2012 16:05, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Максим

По случай 21 януари – Именния ден на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим – след предложение на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил – и по решение на Св. Синод-пълен състав от 16 декември 2011 година:

В партньорство със Софийска филхармония Св. Синод организира Тържествен концерт от 19.00 ч. на 21 януари 2012 г. в столичната зала „България” в деня на преподобни Максим Изповедник – небесен закрилник на нашия многообичан и многоуважаван патриарх.

Концертът е замислен като поздрав към Негово Светейшество и в програмата си съчетава православната и класическата музика в изпълнение на православни духовници, деца, миряни и професионални музиканти.

С ПРОГРАМАТА на концерта можете да се запознаете в:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=59076

Концертът цели също така да прерасне в културна и духовна среща на различни поколения духовници, музиканти, църковнослужители и вярващи, обединени от почитта си към Светейшия Български патриарх Максим, от своята принадлежност към Българската православна църква и от светата православна вяра с нейната богата духовна култура.

ВХОДЪТ за тържествената проява е с ПОКАНА, валидна за двама души.

ДУХОВЕНСТВОТО от Софийска епархия може да вземе своите покани от Софийска св. митрополия (ул. „Калоян” № 7).

Желаещите да получат покани, могат да позвънят в Културно-просветния отдел на Св. Синод, за да се информират за наличието на свободни места – тел. 987 56 11, вътр. 185 или 217.

Снимка: Атанас Димитров

 

 

« предишна новинаследваща новина »