ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Престави се в Господа иконом Димитър Вукадинов от столичния храм „Св. Георги“, кв. „Дървеница”

13 февруари 2012 12:26, Софийска митрополия
Ик. Димитър Вукадинов

На 12 февруари след масивен инсулт почина дългогодишният столичен свещеник иконом Димитър Вукадинов, предстоятел на храма „Св. Георги” в кв. "Дървеница".

Новопреставилият се духовник, който миналата неделя бе отличен с офикия „иконом“, е роден на 28.10.1930 г. в с. Железница, Софийско. Завършил образованието си в родното си село. От 1960 г. до 1979 г. работи като шофьор в „СОМАТ” – гр. София, кв. „Хаджи Димитър”. Ръкоположен е за дякон на 03 май 1981 г., а за свещеник на 06 май 1981 г. от Левкийския епископ Партений и през следващата година е назначен за предстоятел на столичния храм „Св. Георги” в кв. „Дървеница”. На 2 март 2008 г. получава офикията „протойерей”, а на 5 февруари 2012 г. Знеполският еп. Йоан му даде отличието „иконом”.

От ръкоположението му за свещеник до кончината си е енорийски свещеник и предстоятел на храма „Св. вмчк Георги” – кв. Дървеница, гр. София. Отец Димитър е известен сред миряните като изряден свещенослужител, ревностен духовен учител и състрадателен пастир.

Опелото ще бъде отслужено от Негово Преосвещенство Знеполския епископ Йоан – викарий на Софийския митрополит, на 14 февруари от 13 ч. в храм „Св. Георги”, а погребението ще се извърши в гробищния парк в кв. „Дървеница”.

Бог да го всели в селенията на праведните!

Софийска св. митрополия

 

 

Снимки

Ик. Димитър ВукадиновИк. Димитър ВукадиновЕдна от последните снимки с отец ДимитърЕдна от последните снимки с отец ДимитърЕдна от последните снимки с отец ДимитърПаметна снимка с отец Димитър
« предишна новинаследваща новина »