ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

139 години от обесването на йеродякон Игнатий

19 февруари 2012 13:18, Видинска митрополия
139 години от обесването на йеродякон Игнатий

В старопрестолния град Видин денят на обесването на йеродякон Игнатий бе паметно отбелязан от духовенството, общинското и областното ръководство, и народа.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, след неделната света Литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий от архимандрит Поликарп, председател на храма.

За да почетат с молитва Апостола на свободата - йеродякон Игнатий, в храма на панихидата присъстваха: г-н Герго Гергов, кмет на община Видин, г-н Цветан Асенов, областен управител на Видин, г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител, г-н Пламен Трифонов, председател на Общинския съвет на Видин, представители на Община Видин, областната администрация, политически партии, институции, ученици, деца от детски градини, граждани и граждански организации.

От катедралния храм духовенството и обществеността в литийно шествие се отправиха към паметника на Васил Левски, където се извърши поклонение и бяха поднесени венци и цветя.

Пред паметника кметът Герго Гергов прочете слово към гражданите на Видин, в което прослави делото на Левски.

По традиция г-н Гергов награди с грамоти четиримата най-добре представили се ученици на традиционното състезание „Лъвски скок”, организирано от Национално движение „Васил Левски“ - клон Видин, с председател г-н Георги Иванчев.

Пред паметника на Апостола деца от Детска градина „Васил Левски” изпълниха празнична музикална програма.

Поклонението завърши с традиционния траурен химн, изпълнен от градския духов оркестър на Видин, и поднасяне на венци и цветя пред паметника.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий139 години от обесването на йеродякон Игнатий
« предишна новинаследваща новина »