ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. Видин

23 февруари 2012 14:00, Видинска митрополия
Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. Видин

На 23 февруари Христовата Църква почита паметта на св. Поликарп, епископ Смирненски, който е почитан от христоносците по целия християнски свят още от първите векове на Църквата.

Тържествено бе отбелязана паметта на свещеномъченика, който е и небесен покровител на председателя на храма в гр. Видин, архимандрит Поликарп.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, светата Литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит и духовен отец на архимандрит Поликарп.

В светата служба молитвено участие и съпричастност взеха архимандрит Евтимий, архимандрит Самуил, йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, йеромонах Максим, духовници от Видинска митрополия и благочестиви християни, енориаши и приятели.

Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан се обърна към празнуващия архимандрит, като го поздрави и му пожела достойно да върви по стъпките и подвига на свети Поликарп. Поздрав отправи и епископ Сионий.

След светата Литургия народът отправи своите благопожелания към празнуващия отец Поликарп.

Архимандрит Поликарп бе поздравен и от учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Брегово, с празнична програма пред храма.

Последва празнична почерпка в духовна радост.

Текст и снимки: Катедрален храм - Видин

 

 

Снимки

Денят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. ВидинДенят на светия свещеномъченик Поликарп в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »