ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. Теодор Тирон в митрополитската катедрала "Св. Неделя"

03 март 2012 21:35, Софийска митрополия
Знеполски еп. Йоан

От рано сутринта (6,00 часа) митрополитската катедрала "Св. Неделя" бе изпълнена с богомолци, дошли да вземат молитвено участие в празничната св. Литургия в чест на св. Теодор Тирон. От години в този храм има практика при по-големи празници да се отслужват две литургии: първа - в ранните часове на утринта, и друга - в обичайното за богослужението време.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим тази първа (ранна) литургия на Тодоровден бе оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, и бе отслужена на северния св. Престол, посветен на "Св. архангел Михаил". В съслужение взеха участие ик. Тоско Казакин от храмовото духовенство и дякон Иван Петков.

С топло пастирско слово еп. Йоан се обърна към многобройните християни в храма и ги настави за предстоящото приемане на св. Христови Тайни, като ги насърчи все така усърдно да продължат поста си и така да достигнат до славното Христово Възкресение.

Архиереят дълго причастяваше богомолците и им благопожелаваше св. Христови Тайни да им бъдат за спасение и утвърждение във вярата.

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

Тодоровден в храм "Св. Неделя"На певницатаТодоровден в храм "Св. Неделя"Тодоровден в храм "Св. Неделя"Тодоровден в храм "Св. Неделя"Тодоровден в храм "Св. Неделя"Знеполски еп. ЙоанТодоровден в храм "Св. Неделя"Знеполски еп. ЙоанСв. ТайниЗнеполски еп. ЙоанПричастницитеПричастиеПричастницитеТодоровден в храм "Св. Неделя"Храм "Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »