ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Проведе се общо събрание на ОС на БЧК в Силистра

08 март 2012 17:05, Доростолска митрополия
ОС на БЧК-Силистра

Днес в Силистра се проведе общо събрание на ОС на БЧК в Силистра. Покана от председателя на БЧК-Силистра бе отправена и към Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий.

След отчета за отминалата година митрополит Амвросий благопожела тази година да бъде по-добра и ползотворна от изминалата, като подчерта също така, че светата Митрополия както до сега, така и за напред ще помага на ОС на БЧК-Силистра.

Сред гостите бяха също така и кметът на гр. Силистра д-р Юлиян Найденов, г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет, областният управител г-н Николай Димов, г-н Христо Григоров - председател на БЧК, и други представители на централното ръководство на хуманитарната организация.

В приветствието си д-р Найденов поздрави силистренските червенокръстци за тяхната активна работа, обеща запазване на колаборацията между институциите и съдействие в бъдещите инициативи на структурата.

Христо Григоров благодари публично на силистренци, включили се в благотворителната кампания на БЧК за село Бисер. Той отбеляза, че над 850 хил. лв. са влезли по сметката на БЧК от дарения, все още не е добавена сумата, събрана от мобилните оператори, тъй като продължава набирането на средства с есемеси за пострадалите. По думите му след пълното възстановяване на село Бисер, новото му име ще е Съпричастие заради масово изразеното съчувствие на българите. Увеличава се броят на младежите доброволци, показват наблюденията върху организациите по места, бе категоричен Христо Григоров. Той обяви, че тази година помощите от интервенционните запаси на ЕС към българите ще бъдат три пъти повече. През миналата година 4 хиляди доброволци са разпределили 12 милиона килограма сред 253 хил. българи. За тази година ЕС е отпуснал 40 милиона лева за закупуване на продукти, с които да бъдат подпомогнати нуждаещи се българи.

Текст: монах Емилиан
Снимки: г-жа Галина Дойчева, ст. експерт "Протокол и комуникации"
Областна администрация-Силистра

 

 

Снимки

ОС на БЧК-СилистраОС на БЧК-СилистраОС на БЧК-СилистраОС на БЧК-Силистра
« предишна новинаследваща новина »