ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втората статия на Богородичния акатист в гр. Кула

09 март 2012 22:09, Видинска митрополия
Втората статия на Богородичния акатист в гр. Кула

На 9 март в храм „Св. апостоли Петър и Павел” в гр. Кула тържествено бе прочетена втората статия на Богородичния акатист.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан статията бе прочетена от Величкия епископ Сионий.

За поклонение и благословение на вярващите християни на Кула епископ Сионий донесе иконата на Пресвета Богородица – „Акатистна", донесена от Йерусалим, която се пази в катедралния храм на Видин. Иконата бе тържествено посрещната пред храма от духовенството и благочестивия народ.

Последованието на Малкото повечерие бе оглавено от епископ Сионий при духовното съслужение на йеромонах Максим. Клиросното пение бе изпълнено от архимандрит Василий, игумен на Чипровската света обител, и архимандрит Неофит, брат на Раковишкия манастир.

Молитвено участие в последованието в чест на Божията Майка взе и архимандрит Поликарп, духовен надзорник на Видинска и Кулска околии, както и архимандрит Антим, председател на кулския храм и игумен на Раковишкия манастир „Света Троица”.

След молитвените последования епископ Сионий произнесе благодатна проповед, чрез която вдъхнови вярващите за възраждане на духовното и обновяване на връзките на хората с Господ Иисус Христос – Спасителя на света.

Епископ Сионий преподаде на християните архипастирския благослов на Видинския митрополит Дометиан, чиито молитви винаги са пред Бога за духовното преуспяване, здраве и радост в Господа на жителите на Кула.

Текст: йеромонах Максим
Снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Втората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. КулаВтората статия на Богородичния акатист в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »