ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин се проведе заседание на Областната комисия за обществен ред и сигурност

16 март 2012 09:58, Видинска митрополия
Във Видин се проведе заседание на Областната комисия за обществен ред и сигурност

Под председателството на областния управител на област Видин инж. Цветан Асенов на 15 март се проведе заседание на Областната комисия за обществен ред и сигурност. В него участваха заместник-областните управители Елка Георгиева и Любомир Низамов, архимандрит Поликарп, както и кметовете на общини на територията на Област Видин и представители на държавни, общински и обществени институции.

Областният управител обяви, че в общините от област Видин ще организира изнесени приемни дни, които ще се проведат в началото на месец май. Инж. Асенов призова кметовете на общините в областта в най-кратки срокове да предприемат действия по сформирането на общински комисии за обществен ред и сигурност. „С предприетите превантивни мерки от общинските комисии и органите на реда ще се осигури обществения ред в малките населени места”, подчерта инж. Асенов. Комисар Ваньо Димитров, началник отдел „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР – гр. Видин допълни, че такива комисии са действащи и ефективни в Европейския съюз, САЩ и Канада.

Цялостен доклад за настъпилите пътно-транспортни произшествия и разкриваемост на престъпленията в област Видин през миналата година представи комисар Ваньо Димитров. Отчита се значително намаляване на пътните инциденти и имуществените кражби.

На срещата от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан присъства архимандрит Поликарп.

В своите разговори с кметовете и силите на реда архимандрит Поликарп сподели желанието си да бъдат опазвани храмовете и църковната собственост от посегателства, както и съдействието им и участието им в по-големите църковни празници и богослужения.

Текст и снимки: Област-Видин и архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Във Видин се проведе заседание на Областната комисия за обществен ред и сигурност
« предишна новинаследваща новина »