ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстопоклонна неделя в гр. Видин

18 март 2012 13:57, Видинска митрополия
Кръстопоклонна неделя в гр. Видин

Тържествено бе отбелязана Третата Неделя от Великия пост – Кръстопоклонна, в гр. Видин и из храмовете на цялата епархия.

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе отслужена света Литургия и последованието на изнасянето на кръста Христов от светия олтар в центъра на храма.

Светата Литургия бе отслужена от архимандрит Поликарп и храмовото духовенство.

Особена бе радостта на благочестивите християни, защото чрез благодатното преклонение пред св. кръст всички споделиха духовната радост на свободата и спасението, дадени ни чрез доброволното страдание на Господ Иисус Христос на Кръста.

Архимандрит Поликарп произнесе проповед, с която насърчи християните всеки да носи кръста си правилно и достойно, с кротост, смирение и постоянство.

По традиция на благочестивите християни бе раздадена постна храна за благословение и духовна утеха.

В катедралния храм на Видин бе изложена за поклонение на вярващите частица от Кръста Христов, за духовно утвърждение във вярата, надеждата и любовта.

Из всички храмове на епархията бе отслужена света Литургия и извършен чинът на изнасянето и преклонението пред Кръста Господен.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Кръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »