ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Трета статия на Богородичния акатист в гр. Лом

18 март 2012 14:47, Видинска митрополия
Трета статия на Богородичния акатист в гр. Лом

На 16 март в катедралния храм „Успение Богородично” в гр. Лом тържествено бе прочетена третата статия на Богородичния акатист.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан статията бе прочетена от Величкия епископ Сионий.

За поклонение и благословение на вярващите християни на Лом епископ Сионий донесе чудотворната икона "Света Богородица - Акатистна", която се пази в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин. Иконата бе тържествено посрещната пред катедралния храм от местното духовенство воглаве с архиерейския наместник, йеромонах Исаак.

Последованието на Малкото повечерие бе оглавено от йеромонах Максим, председател на храм „Св. Николай-стари” в Лом, а клиросното пение бе изпълнено от свещениците от Лом и околията.

След молитвеното последование в чест на Божията Майка бе направено и петохлебие по древния чин на „Панагията“ за здраве и духовно благополучие на ломчани.

След молитвените последования епископ Сионий произнесе благодатна проповед, чрез която вдъхнови вярващите за възраждане на духовното и обновяване на връзките на хората с Господ Иисус Христос – Спасителя на света.

Епископ Сионий преподаде на християните архипастирския благослов на Видинския митрополит Дометиан, чиито молитви винаги са пред Бога за духовното преуспяване, здраве и радост в Господа на жителите на Лом.

От името на ломското духовенство архиерейският наместник йеромонах Исаак благодари чрез Величкия епископ Сионий на Видинския митрополит Дометиан за духовните грижи, за любовта и всеотдайността, проявена към Ломска духовна околия. Благодари и на епископа и потвърди желанието на всички, духовници и миряни, за по-тесни духовни връзки, чрез които да има единство в живота и вярата.

По време на духовното тържество много деца от енорията с голяма любов и радост взеха молитвено участие в службата, както и бяха на разположение в храма и изпълняваха иподяконски задължения.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Дани Йорданов

 

 

Снимки

Трета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. ЛомТрета статия на Богородичния акатист в гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »