ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечер за Благовещение във Видин

24 март 2012 11:12, Видинска митрополия
Вечер за Благовещение във Видин

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан във видинското Народно читалище „Цвят - 1870” се проведе вечер, посветена на предстоящия празник Благовещение. Читалище „Цвят - 1870” организира такава вечер още от времето на встъпването на архиерейския трон на Видинския митрополит Дометиан, който в годините на своето служение организира заедно с читалището духовни събрания с цел да подтикват видинските граждани към духовно развитие.

Вечерта, посветена на Благовещение, бе с богата програма, която възгря в сърцата на публиката много умиление, радост и надежда.

Благовещенското тържество бе открито от г-жа Диана Сиракова, поетеса и ръководителка на литературния клуб на видинските поетеси, под музикалните звуци на пиано в изпълнение на младата пианистка Анна Добрева.

Публиката бе възрадвана от духовна беседа за Благовещение на тема „Пророчества за Христовата личност“, произнесена от гл. ас. д-р Анна Маринова от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, която бе и гост на Видинска света митрополия.

Вечерта бе одухотворена и от поетичните четения на три видински поетеси, които чрез своя талант докоснаха сърцата на всички и дадоха надежда за силна вяра, надежда и любов.

Залата на духовната среща бе украсена и от картините на представителите на читалищната школа по изкуствата „Дъга” Десислава Антова на 9 години и Мила Христова също на 9 години.

В програмата взе участие и хорът при катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, който изпълни източноцърковни песнопения в прослава на Пресвета Богородица.

Беседата и тържеството в Народно читалище „Цвят - 1870“ бе уважено и от Видинския митрополит Дометиан, както и от г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител, много духовници, миряни и гости.

В края на вечерта митрополит Дометиан благодари за организацията на духовната вечер, както и на участниците, възрадвали гражданите на Видин. Той благослови вярващите и им пожела много здраве, радост и единство.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Вечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във Видин
« предишна новинаследваща новина »