ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинският митрополит Дометиан на Благовещение ще връчи грамоти на заслужили в подпомагането трудовете на Видинска света митрополия

24 март 2012 15:07, Видинска митрополия
Герб на Видинска света митрополия

На 25 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, тържествено от 8,30 ч. ще бъде отслужена света Литургия от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и духовници от Видинска и Кулска духовни околии по повод отбелязването на големия християнски празник Благовещение.

По време на светата Литургия ще бъде извършено ръкоположение над дякон Илия Симеонов в свещенство от Видинския митрополит Дометиан.

След светата богослужба митрополит Дометиан ще връчи грамоти на институции, организации, медии и личности, със специални заслуги в помощ на Видинска света митрополия в нейните усилия за духовното и социално развитие на Видинска и Кулска духовни околии.

Отличените са определени по седем пункта, а именно:

- най-заслужил в подпомагане духовната и социална дейност на Видинска света митрополия - Видинска и Кулска духовни околии;

- подпомагане социалните проекти на Видинска света митрополия – Видинска и Кулска духовни околии;

- трайно сътрудничество и подпомагане дейността на Видинска света митрополия – Видинска и Кулска духовни околии;

- достойно енорийско служение;

- достойно служение в полза на духовното и материално въздигане на енорийските храмове;

- принос за енорийско служение и християнска любов;

- заздравяване на междухристиянските връзки на любов и единство.

Церемонията по връчването на грамотите ще започне в 10,30 ч. След това пред катедралния храм в символ на мир, любов и единство, благословение в духовните трудове и възрастване на населението от Видинска епархия ще бъдат пуснати бели гълъби от Видинския митрополит Дометиан, г-н Цветан Асенов, областен управител на Видин, г-н Герго Гергов, кмет на Видин, г-н Пламен Трифонов, председател на Общинския съвет, и г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител. Накрая ще бъде направена обща снимка за спомен.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »