ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение в старопрестолния град Видин

25 март 2012 12:44, Видинска митрополия
Благовещение в старопрестолния град Видин

С тържествена света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” на старопрестолния град Видин, бе отбелязан денят Благовещение на св. Богородица. В молитвено съслужение заедно с митрополит Дометиан бяха архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Св. Троица“, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм, архимандрит Евтимий, ефимерий при същия храм, архимандрит Неофит, брат на Раковишкия манастир, архимандрит Самуил, председател на митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, както и новоръкоположеният в свещенство отец Илия Симеонов.

С благословението на митрополита боговдъхновена проповед за празника произнесе архимандрит Поликарп, който откри пред благочестивите християни тайната на Боговъплъщението и зарадва всички с поучение и насърчение за духовен подвиг и живот в Христа. Той спомена и за Четвъртата Неделя на Великия пост, която е посветена на св. преп. Йоан Лествичник.

След светата Литургия прочувствено духовно поучение, напътствие и благословение към вярващите отправи и митрополит Дометиан, който подчерта значението на Благовещението, разкривайки духовната същност на празника. Той поздрави и всички майки, който днес отбелязват своя празник.

Из всички храмове на епархията тържествено бе отбелязан денят Благовещение, за духовна утеха и радост на стичащия се православен народ, който отдава днес особена благоговейна почит към Пресвета Богородица.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Благовещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град Видин
« предишна новинаследваща новина »