ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещенски празник в с. Капитановци

25 март 2012 16:37, Видинска митрополия
Благовещенски празник в с. Капитановци

На 25 март във видинското с. Капитановци по инициатива на местното читалище „Самообразование – 1927” се проведе тържество по повод големия християнски празник Благовещение. Пред сградата на читалището бе отслужен празничен водосвет от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на Видинска духовна околия.

Гости на тържеството бяха г-н Герго Гергов, кмет на Видин, г-н Пламен Трифонов, председател на Общинския съвет, г-н Орлин Василев, главен секретар на Община-Видин, както и много гости и приятели от Видин и околията.

Приветствие към населението отправиха архимандрит Поликарп и кметът на Видин г-н Герго Гергов.

По традиция празникът продължи с културно-просветна програма в чест на Пресвета Богородица и с традиционни хора от този край.

Съборът завърши с богата почерпка, която бе приготвена щедро от местното население.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: монахиня Теодора

 

 

Снимки

Благовещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. КапитановциБлаговещенски празник в с. Капитановци
« предишна новинаследваща новина »