ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение в с. Калипетрово - Доростолска епархия

25 март 2012 18:50, Доростолска митрополия
Благовещение в с. Калипетрово - Доростолска епархия

„Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените” (Лука. 1:28).

Днес Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий бе посрещнат от председателя на храм ”Св. Димитър" в Калипетрово ставроф. ик. Добри Чаков, който е и протосингел на светата митрополия.

Начало на светата Литургия бе дадено от предстоятеля на храма в съслужение на прот. Добри Върбанов.

По време литургията Доростолският митрополит Амвросий възведе монах Емилиан в йеродяконски сан. Молитвено участие в богослужбата взеха също и кметицата на селото г-жа Спаска Тошкова Димитрова, и жители на селото.

След светата Литургия митрополитът благослови и поздрави християните с този светъл празник и им поръча да отнесат своето благословение в домовете си, като на всички бе раздадена икона на Благовещение.

Г-жа кметицата поздрави също миряните в храма с този светъл празник.

Негово Високоблагоговейнство ставроф. ик. Добри Чаков благодари на митрополита за отслужената света Литургия и му благопожела на многая и благая лета.

След което бе даден рибен обяд от председателя на храма и църковното настоятелство в Православния център, носещ името на приснопаметния митрополит Иларион.

 

 

Снимки

Благовещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархияБлаговещение в с. Калипетрово - Доростолска епархия
« предишна новинаследваща новина »