ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във Видин

28 март 2012 21:06, Видинска митрополия
Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във Видин

С тържествена церемония на 28 март във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе открит обновен образователен корпус. С ново модерно оборудване са кабинетите по физика, езиково обучение и два компютърни кабинета.

Тържеството бе открито от г-н Венцислав Станев, директор на училището, който благодари на всички, допринесли за модернизирането на кабинетите и училището.

Обновяването на училищния корпус е финансирано от фондация "Америка за България" и е на стойност около 120 000 лв.

Новите кабинети бяха открити с тържествен водосвет, извършен с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин.

Архимандрит Поликарп връчи на г-н Станев грамота от името на Видинска света митрополия за взаимното трайно сътрудничество и му благодари пред гостите и учителския персонал за отзивчивостта и любовта му към митрополията.

По повод освещаването на кабинетите архимандрит Поликарп подари и икона с образа на Божията Майка, която да благославя учители и ученици и да им бъде опора в преподаването и усвояването на учебната материя.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Ирена Данаилова - БТА Видин

 

 

Снимки

Тържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във ВидинТържество в СОУ „Цар Симеон Велики” във Видин
« предишна новинаследваща новина »