ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Човекът, природата и религията в ХV екоконкурс във Видин

28 март 2012 21:19, Видинска митрополия
Флаг и герб на Видинска света митрополия

Над 100 ученици от всички видински училища присъстваха на раздаването на наградите в 15-ия видински Екоконкурс, организиран от Туристическо дружество Бонония на 28 март.

20 награди за принос към опазването на околната среда получиха ученици, студенти, еколози и журналисти. В конкурса бяха наградени есета на екологична и религиозна тематика, екооблекла, рисунки, видеофилм и фотоизложба, посветени на пещерата "Башовица", както и апликации от моделин, детски играчки и еко материали.

"Бог създаде човека да търси онова, което съдържа светът, като наука, красота и хармония, за да го обработва и се питае от него и живее щастливо. За голямо съжаление хармонията е нарушена от нас човеците поради алчност. Защото искаме да вземем много повече от онова, което ни е необходимо! Затова повикът към съвременния човек и особено към вас е да се учите на екологична култура - да опазваме нашия дом, там където живеем", каза пред присъстващите Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

В конкурса бяха оценявани и есета за живота на първия Български екзарх Антим І. Поводът е 140-годишнината от неговата интронизация на екзархийския престол.

Текст: Милен Димитров - Радио Видин и архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »