ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Синод благослови инициатива за набиране на учебни материали по Религия-Християнство и по Православен катехизис

30 март 2012 16:55, Българска Патриаршия

В заседанието си на 16 март 2012 г. Св. Синод на БПЦ-Българска патриаршия разгледа и одобри просветна инициатива на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на синодалния Културно-просветен отдел. Във връзка с нея Светейшият Български патриарх Максим изпрати до членовете на Св. Синод за сведение и по компетентност писмото-предложение на Ловчанския митрополит, в което се посочва нуждата от призоваване на учителите по Религия и катехизаторите на БПЦ-БП да се включат в инициатива за съборно изработване на общи критерии, методически наръчници, учебни програми, учебници, христоматии, учебни тетрадки, тестове и други пособия за всички възрасти на обучение по Религия-Християнство (за детските градини и общообразователните училища) и по Православен катехизис (за православните църковни училища).

~~~

Като се съобрази с решението на Св. Синод и за да подпомогне по-широкото му оповестяване, тук синодалният Културно-просветен отдел съобщава:

Всички културно-просветни специалисти и преподавателски кадри на БПЦ-БП, които желаят да се включат в дългосрочна програма за изработване на учебната документация на БПЦ-БП по Религия-Християнство (Религия-Православие) и по Православен катехизис, могат да споделят идеите, опита и изработените от тях материали, като ги изпращат до Културно-просветния отдел (КПО) на адрес:

Синодна палата

Културно-просветен отдел при Св. Синод

Ул. „Оборище” № 4

София – 1000

 

За съдействие и контакт:

Д-р Десислава Панайотова-Пулиева – експерт „Програми и проекти” в КПО и член на Работната група по религиозно образование при Св. Синод

Сл. тел. 02/987 56 11, в. 217;

Моб. тел. 0889 99 39 80 или 0878 44 54 57

Е-мейл: desidp@gmail.com или desislava.panayotova@bg-patriarshia.bg

Skype: desi_1971

или

Г-жа Пенка Христова – секретар на КПО при Св. Синод

Сл. тел. 02 / 987 56 11, в. 185; моб. тел. 0885 898 086;

Е-мейл: skpotdel@bg-patriarshia.bg

Skype: penny82lane

Молим изпращаните материали да са в съответствие с традициите на православното религиозно образование и православната църковна катехизация в България, както и да отчитат духовните, интелектуалните и образователните потребности на съвременните деца, на съвременната младеж и на съвременните възрастни, които на свой ред може да са неоглашени, оглашени, потенциални, номинални или действително съзнателни и активни членове на светата ни Църква.

Бог да ни помага в това спасително начинание!

Текст: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »