ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благородна инициатива в с. Покрайна

02 април 2012 19:58, Видинска митрополия
Благородна инициатива в с. Покрайна

На 2 април във видинското село Покрайна се осъществи една благородна инициатива на г-жа Адриана Паскова, кмета на селото и енорийския свещеник протойерей Михаил Иванов - във връзка с отбелязването на Седмицата на гората в с. Покрайна, в двора на енорийския храм „Св. Троица” бяха засадени овощни дръвчета.

След тържествен водосвет, отслужен пред храма, начало на засаждането бе дадено от г-жа Любомила Станиславова, народен представител в 41-вото Народно събрание от ПП ГЕРБ. Идеята е това да се превърне в практика из видинските села.

Протойерей Михаил Иванов благослови начинанието и пожела този пример да бъде последван от повече граждани, които да дават добър пример на подрастващото поколение как да опазват природата, онова, което Бог е поверил на човека, за да се грижи за него.

Плодните дръвчета ще бъдат украшение на църковния двор и със своите благи плодове ще напомнят на бъдещите поколения за силната вяра и любов, които са имали техните предци.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: протойерей Михаил Иванов

 

 

Снимки

Благородна инициатива в с. ПокрайнаБлагородна инициатива в с. ПокрайнаБлагородна инициатива в с. ПокрайнаБлагородна инициатива в с. Покрайна
« предишна новинаследваща новина »