ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин се проведе свещеническа конференция

04 април 2012 13:10, Видинска митрополия
Във Видин се проведе свещеническа конференция

На 4 април във Видин се проведе редовната месечна свещеническа конференция на духовниците от Видинска и Кулска духовни околии. Тя се проведе от 10,30 ч. в сградата на СОУ „Цар Симеон Велики“, гр. Видин.

Свещеническата конференция бе организирана по повод навършването на една година от създаването на общите единни положения, касаещи подобряването на духовния и социален живот в околиите.

Бяха разгледани крайно належащи проблеми, касаещи духовните и социални обязаности на свещенослужителите, както и бъдещата работа на всеки един в лоното на Видинска и Кулска духовни околии.

Конференцията бе открита и ръководена от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на двете околии.

На свещеническата конференция присъства и архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия, който поздрави свещенството от името на Видинския митрополит Дометиан и похвали дейността и работата на свещениците от двете околии.

Архимандрит Антим насърчи духовниците и им вмени като задължение да бъдат отговорни в своето служение.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Във Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференция
« предишна новинаследваща новина »