ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"

09 април 2012 08:56, Неврокопска митрополия
Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"

На 8 април в гр. Благоевград Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил награди децата класирани на първо, второ и трето място в областния етап на националния конкурс "Бог е любов".

Радостната среща се състоя на светлия Господски празник - Вход Господен в Йерусалим - в митрополитския дом. За награждаването от цялата Благоевградска област пристигнаха над 40 деца със своите учители и родители. Инициативата е съвместно с РИО-Благоевград и цели да поздрави тазгодишните победители по жанрове в различните възрастови групи, за активното участие и голямото старание и подготовка на творбите.

В приветствието си съм гостите митрополит Натанаил припомни евангелското събитие на празника, поздрави всички деца за инициативата им да участват в конкурса, в алтернатива на гледането на телевизия и ползването на Интернет, като по този начин са проявили трудолюбие и послушание, които са основни християнски добродетели.

Особено активни тази година в раздел "Проза/Есе" са децата от ПГИТ "Проф. д-р А. Златаров" гр. Петрич, в раздел "Поезия" - децата от VII СОУ "Кузман Шапкарев" гр. Благоевград, в жанр "Рисунка" - децата от V СОУ "Георги Измирлиев" гр. Благоевград, I ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Сандански, III ОУ "Гоце Делчев" гр. Петрич. В жанр "Приложни изкуства" журито впечатлиха творбите на децата от СОУ "Свети Кирил и Методий" с. Крупник, IV ОУ "Димчо Дебелянов" гр. Благоевград, както и творбите на децата от курса по дърворезба при православното неделно училище към църквата "Св. Николай" в гр. Благоевград, кв. "Грамада".

Организаторите на събитието си пожелаха, то да се превърне в традиция и да има все по-добри творби и повече участници в конкурса "Бог е любов".

Православен информационен център
гр. Благоевград

 

 

Снимки

Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"Награждаване на областния кръг на конкурса "Бог е любов"
« предишна новинаследваща новина »