ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес за последен път през този Велик пост се отслужва "Последование на Жениха"

10 април 2012 15:32, Софийска митрополия
"Последование на Жениха"

Тази вечер - 10 април (вторник) - за последен път през годината ще бъде отслужено полагащото се „Последование на Жениха” - вечерно богослужение, което се изпълнява в неделя, понеделник и вторник през последната, т. нар. Страстна седмица на Великия пост. Това специално последование, напомнящо за величието и страданията на Небесния Жених Христос и приканващо към духовна бдителност, съборно ще бъде отслужено в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя" с начален час - 19,00 ч.

В богослужението молитвено участие ще вземат Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, ставр. ик. Ангел Ангелов - софийски протосингел, и столични свещеници.

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

Изнасяне на иконата в неделния денНа певницата в неделния денПоклонение пред иконата На певницата в неделния ден"Последование на Жениха" в неделния денНа певницата в неделния ден"Последование на Жениха" в неделния денИконата на Христос "Жениха"Знеполски еп. ЙоанЗнеполски еп. ЙоанЧетене на св. Евангелие в понеделник вечер"Последование на Жениха" в понеделник вечер"Последование на Жениха" в понеделник вечерВ храмаОтец Мина и отец Тоско от храм "Св. Неделя"Ставр. ик. Ангел Ангелов
« предишна новинаследваща новина »