ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ВЪЗКРЕСЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО

14 април 2012 21:10, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил

Пасхално послание на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил

„Бог толкоз обикна света,

че отдаде Своя Единороден Син,

та всякой, който вярва в Него, да не погине,

а да има живот вечен” (Йоан 3:16).

Тези слова, възлюбени във възкръсналия Господ Христос братя и сестри, ни напомнят великата любов на Всещедрия Бог към Своето творение – всичко видимо, невидимо и духовно. В какво обаче се изразява конкретно тази божествена любов?

Св. пророк Исаия 600 години преди това предсказва: „Той бе изпоранен за нашите грехове и мъчен за нашите беззакония; наказанието за нашия мир биде върху Него, и чрез Неговите рани ние се изцелихме” (Ис. 53:5).

Ето колко е ценна победата на живота над смъртта, която ни подари нашият Спасител! Колкото по-трудна е една победа, толкова повече ние трябва да я ценим, толкова повече трябва да се стараем да сме благодарни на Бога и Христа и да не Го огорчаваме със своите грехове.

Нека с всички усилия се стараем да ценим Божествената любов и да се стремим да бъдем достойни за нея, за да няма в семействата ни, в училищата, в обществото, по пътищата толкова насилие, мъки и страдание.

Нека Христос възкръсне в сърцата и между нас, за да бъдем наистина благородни, отношенията ни да бъдат възвишени, за да облагородим и възвисим своето общество и милото ни Отечество – България!

Христос воскресе!

Во истину воскресе Господ!

За много и благодатни години!

Пасха Христова 2012

+ ВАРНЕНСКИ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ

 

 

« предишна новинаследваща новина »