ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич

17 април 2012 13:49, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Пасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич

Още неотшумяла е радостта на живущите в кв. ”Дружба” и кв. „Югоизток” в гр. Добрич от откриването на новия им храм, посветен на св. Климент Охридски и св. Сергий Радонежки, и отново църковните камбани бият празнично и тържествено.

За втори път от освещаването на храма през месец септември 2010 г. те известяват настъпването на най-светлия за всички християни празник - Възкресение Христово. Празничното настроение витае във въздуха на целия град, но най-вече това се усеща около храмовете, където множество вярващи са се стекли, за да получат светлината и топлината на Благодатния огън. Този огън, който не изгаря, а животвори и стопля всяко вярващо във Възкресението сърце.

Празникът като че ли преваля и църковните служби са към края си, но едва ли някой, който е проявил търпение и е останал до края им, ще остане равнодушен към великолепните църковни химни, възхваляващи най-великото събитие в историята на човечеството. Отново чуваме ненадминатото по своята боговдъхновеност, човеколюбие и истинност "Слово за Пасха" от св. Йоан Златоуст. И макар дните бързо да отминават, чудото на Христовото възкресение остава в нас завинаги.

И тази година, както и миналата, тържественото "Христос воскресе!" енориашите на храм „Св. Климент Охридски” чуха от свещ. Петър Димитров, който, макар и видимо уморен от дългите великопостни служби, бе изцяло отдаден на Празника и с много търпение причасти вярващите с Тялото и Кръвта Христови.

Христос воскресе!

Текст: Марин Маринов
Снимки: Нина Каракашева

 

 

Снимки

Празникът Вход Господен в ЙерусалимПасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. ДобричПасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. ДобричПасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. ДобричПасха в храм „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич
« предишна новинаследваща новина »