ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в гр. Търговище

19 април 2012 17:12, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Архиерейска служба в гр. Търговище

По традиция, на третия ден на Великден Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи св. Литургия в храм „Свето Успение Пресветия Богородици”, гр. Търговище, в съслужение с Главиницкия епископ Йоан – викарий на Негово Високопреосвещенство, архиерейския наместник на гр. Търговище ставрофорен иконом Славчо Проданов, председателя на храма протойерей Димитър Байков, йерей Бисер Христов и йерей Анатоли Тодоров - свещеници от Търговищка духовна околия. В св. Литургия взе участие и протойерей Петър Бонев, който миналия месец навърши 90 години.

Негово Високопреосвещенство отправи молитва за здраве и благоденствие на българския народ. В своята одухотворена проповед той каза: „Христос възкръсна и ни дарува вечен живот и заедно с това Той ни дарува Своя Божествен мир. И както казва апостол Павел – „Този мир, който превъзхожда мира в света!... Църквата не е една обикновена институция, тя е богочовешко тяло. И ние, като членове на тази Църква, трябва да изпълняваме постановленията, да се подвизаваме с добрия подвиг, в добродетелност, за да се изпълваме с благодатните дарове на Светия Дух! Да се ползваме от тези дарове, за да почувстваме топлината, която ще огрява сърцата ни. И тази духовна радост от Пасхалната победа, победата на живота над смъртта, ще ни съпътства винаги, ако ние се стараем да бъдем по-близко до Бога. И ако ние не Го забравяме, и Господ няма да ни забравя!”

И накрая нашият архиерей поздрави всички християни с пасхалния поздрав: "ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!" Вярващите в един глас отговориха: "ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!"

Текст и снимки: г-жа Валентина Проданова

 

 

Снимки

Архиерейска служба в гр. ТърговищеХрам „Свето Успение Пресветия Богородици” гр. ТърговищеПодготовка за посрещане на архиереяПодготовка за посрещане на архиереяПодготовка за посрещане на архиереяАрхиерейска служба в гр. ТърговищеАрхиерейска служба в гр. ТърговищеАрхиерейска служба в гр. ТърговищеПротойерей Петър Бонев, който миналия месец навърши 90 годиниАрхиерейска служба в гр. ТърговищеАрхиерейска служба в гр. ТърговищеАрхиерейска служба в гр. Търговище
« предишна новинаследваща новина »