ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски“ ще вземе участие в изложението "Фестивал на българското образование"

20 април 2012 05:47, СДС
Литийно шествие

С шествие на знамена и водосвет ще бъде открито изложението "Фестивал на българското образование", коeто ще се проведе в София от 20 до 22 април. Изложението тази година е свързано с идеята за ПРАВОСЛАВИЕТО КАТО ТРАДИЦИОННА РЕЛИГИЯ В БЪЛГАРИЯ оформила нашата история, държавност и народопсихология с християнски морал и ценности.

Изложението ще бъде разположено в околното пространство на Националния дворец на културата и ще бъде тържествено открито на 20 април (Светли петък) от 11,00 часа, след като премине по софийските улици шествие от училищните знамена на всички участници, в което начело ще бъдат ученици, учители и свещеници от Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски“.

Фестивалът на българското образование се организира за пореден път и е под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов. Изложението има за цел публично да представи българските образователни институции, да демонстрира техния стил и визия. Чрез РR-екипи пък ще бъдат презентирани постиженията на училищата, разработените и реализирани проекти, както и идеите им за бъдещи дейности.

Всяко училище има на разположение пространство - шатра, която оформя по свое желание. Шатрата на Софийската духовна семинария се намира точно пред централния вход на НДК.

На щанда на Семинарията може да се получи подробна информация за условията за кандидатстване в учебното заведение, материалната му база и изучаваните учебни дисциплини.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »