ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Манастирът „Покров Богородичен” край Айдемир посрещна празника Живоприемний източник

20 април 2012 18:23, Доростолска митрополия
Празник в манастира "Покров Богородичен"

На Светли петък, когато Църквата празнува „Живоприемний източник”, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий отслужи празнична св. Литургия в манастира „Покров Богородичен”, който се намира край силистренското село Айдемир.

С благословението на митрополит Амвросий начало на литургията бе дадено от протосингела ставроф. ик. Добри Чаков. В богослужението взеха участие и прот. Георги Попов, свещеноик. Райчо Върбанов - архиерейски наместник на Дуловска духовна околия, прот. Стефан Върбанов, свещеноик. Васил Райков, прот. Добри Върбанов, свещ. Роман Михалев, йеромонах Синесий и йеродякон Емилиан. Молитвено участие взе и кметът на с. Айдемир г-н Денчо Георгиев. Богослужбата беше благоукрасена и от ангелогласното пеене на дякон Александър Нешев от столичния храм „Св. Параскева”, и известния църковен певец и диригент на хор „Св. Роман Сладкопевец” Симеон Генов.

След литията, която беше извършена около храма, гостите на манастира се насладиха на вкусен корбан, приготвен от местни майстор-готвачки.

Построяването на манастира през 1996 г. става възможно след реституирането на манастирската земя, която е била превърната в дивечовъдно стопанство по времето на социалистическото управление. В храма на манастира се съхраняват мощите на св. Тезей - един от 23-мата местни светци.

 

 

Снимки

Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"Празник в манастира "Покров Богородичен"
« предишна новинаследваща новина »